Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet noen vanlige spørsmål.
Du er også velkommen til å ta kontakt med oss!

Kan hvem som helst komme til Stavern Frikirke?

Ja. Vi er en kirke for alle mennesker uansett livssituasjon, alder og forhold til kristen tro.

Hva er en forskjellen på Den Evangelisk Lutherske Frikirken, og Den norske kirke («statskirken»)?

Frikirken bygger på samme, kristne lære som «statskirken», og kan likne mye på Den norske Kirke; men Frikirken er en selvstendig henhet, og finansieres eller styres ikke av staten. Stavern Frikirke får likevel, som alle andre menigheter og trossamfunn i Norge, statsstøtte som tilsvarer et lite beløp per medlem. Frikirkens menigheter har gjerne et annet type kirkebygg, og formen og stilen er ofte mindre formell enn i Den norske Kirke, selv om dette vil variere fra menighet til menighet.

Hva er forskjellen på en prest og en pastor?

Prest og pastor er egentlig samme sak, men tittelen “prest” brukes i statskirken, mens “pastor” brukes om den samme rollen i de fleste frimenigheter.

Koster det noe å være med i Stavern Frikirke?

Nei

Har dere søndagsskole?

Ja, vi har søndagsskole med masse barn!
Les mer her!