Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet noen vanlige spørsmål.
Du er også velkommen til å ta kontakt med oss på post@stavernfrikirke.no eller på tlf. 92441586.

Kan hvem som helst komme til Stavern Frikirke?

Ja. Vi er en kirke for alle mennesker uansett livssituasjon, alder og forhold til kristen tro.

Hva er en forskjellen på Den Evangelisk Lutherske Frikirken, og Den norske kirke («statskirken»)?

Frikirken bygger på samme, kristne lære som «statskirken», og kan likne mye på Den norske Kirke; men Frikirken har hele tiden vært selvstendig fra staten, og styrt av medlemmene. Frikirkens menigheter har gjerne et annet type kirkebygg, og formen og stilen er ofte mindre formell enn i Den norske Kirke, selv om dette vil variere fra menighet til menighet.

Hva er forskjellen på en prest og en pastor?

Prest og pastor er egentlig samme sak, men tittelen “prest” brukes i statskirken, mens “pastor” brukes om den samme rollen i de fleste frimenigheter.

Kan man få leie lokalene til Stavern Frikirke?

Ja, det kan man! Se hovedmeny: Utleie

Koster det noe å være med i Stavern Frikirke?

Nei, det er helt gratis!

Vi oppfordrer likevel medlemmer til å gi til arbeidet vårt, da vi betaler inn et beløp per medlem hvert år til Frikirkens felles- og misjonsarbeid. Vi er også avhengige av gaver for driften vår.

Har dere søndagsskole?

Ja, vi har søndagsskole med masse barn!
Les mer her!