Påske

Påske

StavernPåske

Påske i Stavern betyr vår, sjøluft i håret, kunstutstilling, pølse på bål, slentring mellom handelsboder og fotturer med kaffe og solkrem i sekken!

Midt i alt dette vil vi invitere deg til ettertanke og refleksjon rundt livets store spørsmål. Vi går fra palmesøndagens jubel, til styrken i fellesskapet rundt skjærtorsdagsmåltidet, gjennom den svarte langfredagssorgen til den strålende soloppgangen på påskedag... 

Velkommen til StavernPåske!

 

Meze-måltidet på skjærtorsdag:

Meze har sin opprinnelse i oldtidens Persia, hvor man begynte å servere små matbiter til sosiale sammenkomster med vin. Idéen utviklet og spredte seg, og var opphavet til både dagens mezetradisjon i Tyrkia og Midtøsten, og til spanske tapas. Ser man bort fra kebab, er meze den maten flest forbinder med Tyrkia og Midtøsten (www.etkjokken.com).

Men: meze er ikke bare mat! De mange små rettene er ideelle for en lang kveld med samtale og hygge, og meze handler om å være sammen og dele - både livet og maten. Mer sosial mat enn dette får du ikke!

På skjærtorsdag inviterer vi deg til dekka og pynta meze-bord i cafeen vår. Fellesskapet står i sentrum denne kvelden, og vi vil be alle som deltar om å lage en rett til bordet! NB: hvis ikke dette passer for deg har du også mulighet for å betale kr. 150,- for å delta.

Menyen er bestemt på forhånd: midtøsteninspirert lammelår med bulgur, granateplesalat, hummus, fetaostkrem, ovnsbakte grønnsaker, pitabrød og baconsurrede dadler. Oppskriftene til rettene er detaljert beskrevet og enkle å følge. Til dessert ønsker vi hjemmelagede kaker. Hva som passer for deg å lage, avtaler du med Ane Gunhild ved påmelding (og det er også mulig å lage andre retter som passer til)!

Kvelden ledes av pastor Ane Gunhild Sveen. Vi lever oss inn i historien rundt det aller første nattverdsmåltidet, hvor Jesus samler disiplene sine og deler brødet og vinen med dem. Nattverden deler også vi rundt bordet.

Påmelding innen 25.mars til anegunhild@stavernfrikirke.no. Gi beskjed ved påmelding om du kan tenke deg å lage en rett til meze-bordet (hvilken rett avtales etter påmelding!), eller om du ønsker å betale i stedet! Gi også beskjed om du har allergier eller spesielle behov vi skal ta hensyn til! (Vi kan ikke lage alternativ meny, men vi kan opplyse om ingredienser i rettene!)

Spørsmål og mer informasjon kan du få ved henvendelse til Ane Gunhild Sveen (epost over). 

Powered by Cornerstone